Bacardi Carta Blanca

4 februari 1862. De familie Bacardí, met Don Facundo Bacardí Masso aan het hoofd, koopt een distilleerderij in Santiago de Cuba. Ze gooien het oude receptenboek overboord en beginnen hun eigen unieke blends te maken. Het revolutionaire productieproces zal de rumproductie voorgoed veranderen.

De Vleermuis
In Cuba is de vleermuis een symbool voor geluk. Toen Dona Amalia Bacardí vleermuizen zag in de distilleerderij, wilde ze deze per se laten terugkomen op elke fles. Was het deze kleine mascotte die ons ondanks de tegenslagen heeft laten slagen? We zullen het nooit weten. Maar de vleermuis blijft.

De Vrijheidsstrijder
Emilio Bacardí Moreau had twee grote liefdes. Zijn rum en zijn land. Hij riskeerde zijn leven om te vechten voor Cuba dat onafhankelijk wilde worden van Spanje. Ondanks arrestaties, gevangenschap en ballingschap heeft hij nooit opgegeven. Voor zijn moed werd hij beloond bij zijn terugkeer, toen hij de eerste vrij gekozen burgemeester van Santiago de Cuba werd.

De Feesten
1919. De Verenigde Staten verbieden de productie en verkoop van alcohol. Het gezelschap verhuist naar Cuba, waar de familie Bacardí naam maakt met feesten die het hele weekend duren.

De Bannelingen
In 1960 brak in Cuba een revolutie uit. De bezittingen van The Bacardí Company werden genationaliseerd en de familie werd verbannen naar de VS. Ze kwamen daar aan met helemaal niets. Maar dankzij veel vastberadenheid en passie waren ze al gauw 'back in business' met hun geweldige rum.

Bacardi Carta Blanca
Don Facundo is tien jaar bezig geweest om zijn BACARDÍ Carta Blanca te perfectioneren. Soepel en subtiel met toetsen van amandel en vanille. Niet zo overheersend als gin, maar meer uitgesproken dan wodka. Perfect voor klassieke rumcocktails zoals de Mojito.

The Original Bacardi Mojito
Combineer BACARDÍ Carta Blanca rum met fris, versgeperst limoensap, suiker, munt en bruisend water op ijs. Je hebt nu een Original BACARDÍ Mojito gemaakt, de perfecte rumcocktail om te drinken als de zon ondergaat (en tijdens vele andere magische momenten).

Zoe van Aken
Zoe van Aken 04 Juni 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken