Château Thuerry Les Abeillons Rosé

Bij afname van 30 flessen Château Thuerry Les Abeillons Rosé ontvangt u een GRATIS Magnum (150cl) fles!

Wijnhuis
Château Thuerry is een modern wijnhuis afkomstig uit de Provence en eigendom van de heer Croquet. De heer Croquet is een persoonlijkheid in de wijnwereld, een vriend van de eigenaar van Château Petrus en staat voor kwaliteit. Samen met zijn getalenteerde wijnmaker Serge Gombert zal hij nimmer op kwaliteit inleveren. Negentien jaar geleden hebben ze groots geïnvesteerd in een wijnkelder ondergronds. Tot op de dag van vandaag blijft het de moeite waard om het met eigen ogen waar te nemen.

Het landgoed bevat 340 hectare waarvan 40 hectare wijngaarden, liggende tussen drie dorpen: Villecroze, Flayosc en Tourtour. Deze unieke ligging biedt bescherming aan de wind en heeft een ideale positie ten opzichte van de zon. Alle druiven worden handmatig geplukt. Door het combineren van traditie en de nieuwste inzichten weet Serge wijnen te maken die opgemerkt worden door pers en internationale wijnliefhebbers.

Vinificatie
Na de oogst vind de schilweking plaats tussen 10 en 28 uur. Door deze korte duur in combinatie met de druivenrassen resulteert in deze mooie lichte kleur. Na de fermentatie blijft de wijn in contact met de gistcellen, ook wel ‘sur lie’genoemd, voor 4 maanden.

Smaakomschrijving
Een lichte rosé kleur, aroma’s van aardbei, framboos en bloemen komen je tegemoet. Fris in de mond met elegante zuren en een zachte afdronk.

Wijn & Spijs
Heerlijk op de eerste warme lentedag en goed te combineren met vis en lichte vlees gerechten.

Awards:

“Teer, klein rood fruit, zacht kruidig en mooi fris”,
Harold Hamersma, beoordeeld in DGH 2019 met een 8,5

Zoe van Aken
Zoe van Aken 04 Juni 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken