Ketel One Botanicals

Ketel One doet ongetwijfeld een belletje rinkelen bij alle vodka liefhebbers. De Nederlandse familie Nolet introduceerde de premium vodka voor het eerst in de jaren’80. De Nolets hebben al meer dan 325 jaar ervaring op de teller staan en gaan al 11 generaties terug. Met de nieuwe Ketel One Botanical zorgt de laatste generatie voor een frisse wind in het assortiment. 

De Ketel One Botanicals zijn grotendeels gebaseerd op de originele vodka. Door toevoeging van botanische kruiden en een infusie van fruitaroma’s krijgen de nieuwe, revolutionaire drankjes een heel frisse en fruitige smaak. Er zijn drie varianten: Grapefruit & Rose voor wie fan is van bitter, Peach & Orange Blossom met iets zoetere toetsen en de Cucumber & Mint voor wie het graag wat frisser heeft.

In tegenstelling tot de originele vodka hebben deze drie nieuwe versies slechts een alcoholpercentage van 30%, in plaats van 40%. Daarnaast bevat het drankje ook geen kunstmatige smaakstoffen, waardoor het slechts 82 calorieën per 40 ml bevat. Die hoeveelheid is perfect voor de nieuwe ‘Botanical Spritz’.

Botanical Spritz

Naast de Ketel One Botanicals bedachten de Nolets ook een cocktail, de Botanical Spritz. Aangezien de Botanical vodka minder alcohol bevat, stijgt deze cocktail ook iets minder snel naar het hoofd. Handig toch? Wij zijn alvast fan!

Je kan de cocktail heel simpel zelf maken door spuitwater toe te voegen aan één van de Botanicals. De ideale verhouding? 40ml Ketel One Botanical en 150ml spuitwater. Serveren doe je best in een wijnglas met enkele ijsklontjes erbij. Afwerken kan met een schijfje pompelmoes, sinaasappel of een takje munt naargelang de soort Botanical. Cheers!


Zoe van Aken
Zoe van Aken 04 Mei 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken