Orangina

Orangina is een bruisende en verfrissende drank die sinaasappelvruchten en pulp bevat.

Begin jaren 1930 begonnen Algerijnse sinaasappelboeren, die het idee hadden dat mensen het hele jaar door vers sinaasappelsap moeten kunnen drinken, in de plaats Boufarik in de Mitidja vlakte met de productie van sinaasappellimonade onder de merknaam Naranjina. Deze merknaam werd al snel vervangen door de huidige merknaam Orangina.

Na de Tweede Wereldoorlog waren er zowel in Algerije en in Frankrijk talloze caf├ęs. De eigenaren van Orangina ontdekten hierin een geheel nieuwe markt en brachten sindsdien hun product ook in horecagelegenheden aan de man. Sinds 1953 zijn de beroemde schilfers het handelsmerk van Orangina. De Algerijnse Oorlog van 1954 tot 1962 bedreigde niet alleen de sinaasappelplantages, maar ook het voortbestaan van het merk Orangina. Dankzij de goede mond-tot-mondreclame van Algerijegangers en veteranen, verhuisde het hoofdkantoor in 1961 van Boufalik naar Marseille en werden door heel Frankrijk nieuwe fabrieken geopend.

Naast een iconisch flesje met ronde vormen staat Orangina voor een drank zonder kleurstoffen en met natuurlijke smaakstoffen. Het bijzondere eraan is dat je het flesje moet schudden om de volledige smaak van Orangina te onthullen!

Ontdek snel dit onvermijdelijke generatie-overschrijdend merk met een gekke, gedurfde en verrassende persoonlijkheid!

Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 April 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken