Grolsch Puur Weizen

Puur Weizen is een natuurtroebel tarwebier gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Puur water uit eigen bron, originele Duitse gist en speciaal voor Grolsch geselecteerde tarwemout zorgen voor de volfrisse weizensmaak en de karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit. In 2007 gekroond tot beste Weizen bier ter wereld. Om de naam Weizen te mogen dragen, moet het bier voor minimaal de helft uit tarwemout bestaan.

Achtergrondinformatie Weizenbier
Weizenbier is een tarwebier van Zuid-Duitse of Beierse oorsprong. Dit tarwebier wordt gebrouwen volgens hoge gisting. Tarwebieren gebruiken naast gerstemout ook minstens 55% tarwemout als grondstof. De gebruikte gisten produceren veel esters, verantwoordelijk voor de fruitige, kruidige smaken, vergelijkbaar met banaan en kruidnagel. De naam suggereert dat het van oorsprong Belgische witbier en het Duitse weizenbier ongeveer hetzelfde zijn, maar toch is er een duidelijk verschil. In weizenbier wordt minder hop gebruikt, waardoor de smaak minder bitter is, en worden er geen kruiden toegevoegd. Bovendien is de tarwe in witbier niet gemout.

Schenken
Schenk het bier langzaam in, tussendoor ‘’walsen’’ met een voorzichtige polsbeweging, uitschenken met een romige schuimkraag hoog boven de rand van het glas.

Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 April 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken