Amaretto Disaronno

De veelzijdige DISARONNO is de unieke touch voor het maken van innovatieve, verfijnde en kwalitatieve drankjes. Zoals bijvoorbeeld
de Disaronno Sour, een uniek verfrissend drankje, waar de kenmerkende tonen van Disaronno samensmelten met de geur en
 frisheid van versgeperste citroenen.
 
 Ingrediënten
50ml Disaronno
25ml vers citroensap
5ml suikersiroop
Eiwit
Meer informatie over de Amaretto Disaronno
Amaretto is een zoete likeur met amandelsmaak uit Italië. Amaretto wordt gemaakt met behulp van de pitten van amandelen of abrikozen of beide. De drank bevat ongeveer 28% alcohol. Het is geen distillaat, maar een infusie, zoals Limoncello.

De naam Amaretto is afgeleid van het Italiaanse woord amaro, dat 'bitter' betekent. De likeur dankt de naam aan zijn bittere smaaktinten.

Eén van de populairste merken is Disaronno Originale. Het gerucht gaat dat in 1525 de schilder Bernardino Luini de opdracht had om een fresco van Madonna voor de kerk Santa Maria della Grazie in Saronno te schilderen. Hij had toen een romantische affaire met een jonge vrouwelijke herbergier die hij als model gebruikte. Zij creëerde de likeur als gift voor haar minnaar. De makers beweren dat het recept sinds die tijd niet is veranderd. 

Disaronno wordt gezien als hét voorbeeld van de Italiaanse levensstijl en wordt daarom erkend als 'the world's favourite Italian liquor'. Deze likeur is verkrijgbaar in 160 landen.

De drank is onder andere te herkennen aan zijn iconische fles die stijl, elegantie en moderniteit combineert. Het unieke recept van Disaronno geeft de drank een heerlijk zachte en aromatische smaak. Deze aroma's zijn uitsluitend afkomstig van bittere abrikozenpitten.
Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 Maart 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken