Excursie: Cocktailworkshop Wine & Spirits

Donderdag 7 maart was het tijd voor de cocktailworkshop georganiseerd door Wine & Spirits. Onze stagiair Accountmanager - Thomas Schilperoort -was hierbij aanwezig en geeft jullie een terugblik op deze dag.

Met de eerste paar weken stage - voor mijn opleiding accountmanager bij de World of Drinks - achter de rug is het moment dan eindelijk daar, ik word uitgenodigd om met een aantal horecaklanten van World of Drinks en één van onze wijnleveranciers Wine & Spirits aan een interactieve cocktailmiddag mee te doen. 


's Morgens om 10:00 uur word ik opgehaald bij de World of Drinks groothandel in Middelburg. Eerst nog een paar klanten bezoeken en dan kunnen we door naar The Mex in Vrouwenpolder, waar de cocktailworkshop wordt gegeven. Bij binnenkomst wordt al snel duidelijke waarom Wilko en Ilonka (Wine & Spirits) deze ondernemer hebben uitgezocht. The Mex is namelijk net verbouwd en ziet er ontzettend strak uit. Zo loop je binnen onder een bladerdak van allerlei verschillende klimplanten met hier en daar een lamp verscholen. Eén van de eerste dingen wat opvalt is de cocktailbar waar prachtige cocktails met de beste rum en tequila worden bereid. Na het complimenteren van Robin de Visser - de ondernemer van The Mex - komt er een grote glimlach op zijn gezicht. "Alle ervaring die ik over de jaren heen heb verzameld bij strandrestaurant de Dam komt hier tot zijn recht, dat maakt The Mex tot het mooie restaurant wat het nu is" zegt hij lachend. Langzamerhand komen de eerste relaties van World of Drinks en Wine & Spirits binnengelopen, niet lang erna kan de workshop beginnen. De workshop wordt geleid door de cocktailgoeroe 'Sharai Rodrigues' van de Schiedamse Distilleerderij Onder de Boompjes. We beginnen bij de basis van vijf verschillende smaken en al snel mogen we de ingrediënten van een goede cocktail proeven. Een mooi scherpe Jonge Genever, een zacht oude Genever, een prachtig stevige Gin met hints van sinaasappel en als klap op de vuurpijl een geweldige frisse Moa Vodka. Na het doorlopen van de verschillende recepten en bereidingen van de cocktails mogen we het zelf gaan proberen. We moeten even inkomen in het begin maar al snel gaat het soepeler en worden er mooie cocktails op de bar gezet. Een mooi resultaat van een gezellige, maar ook leerzame middag. Ik heb niet alleen veel over cocktails en dranken geleerd, maar ook over de manier waarop ik in de toekomst zaken wil doen. Namelijk door het investeren in mijn relaties en hen goed te begeleiden. 

Geschreven door: Thomas Schilperoort
Zoe van Aken
Zoe van Aken 07 Maart 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken