Excursie: Brouwerij Viven en Brouwerij Omer Vander Ghinste

Maandag 11 februari: het is tijd voor het eerste World of Drinks klantenuitje van 2019! Dit keer organiseren we een bezoek aan Brouwerij Viven en Brouwerij Omer Vander Ghinste, gevestigd in de Belgische dorpen Sijsele en Bellegem.


We starten de dag met het bezoek aan Brouwerij Viven waar we om 10:15 uur worden ontvangen met een heerlijk glas Viven van de tap (uiteraard is er ook koffie). Nadat iedereen heeft kunnen genieten van zijn drankje krijgen we een rondleiding door de microbrouwerij. De brouwerij wordt gerund door Tony en zijn echtgenote Krystle. Tony vertelt ons het verhaal over het ontstaan van de brouwerij en zijn bieren. We vervolgen onze weg naar de tank waar Krystle aan het brouwen is en ons uitlegt hoe het brouwproces in zijn werking gaat. Hierna wordt er nog een groepsfoto gemaakt met de groep en is er nog de mogelijkheid om een biertje te drinken. Bij vertrek krijgen we allemaal een leuke goodiebag mee, gevuld met twee flessen Viven.


Tijd voor de lunch! De buschauffeur zet ons af in Brugge, waarna we met zijn allen wat gaan eten op de markt bij Sint Joris. Hier krijgen we een driegangenmenu voorgeschoteld met drankjes naar keuze.

We vertrekken vanuit Brugge naar Bellegem waar Brouwerij Omer Vander Ghinste gevestigd is. Bij aankomst is het gelijk tijd voor een leuke groepsfoto. Hierna worden we in twee groepen verdeeld voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding krijgen we de nieuwe brouwzaal te zien, de gistingruimte en de foeders. Na het zien van deze ruimtes is het tijd voor het proeven van een bier naar keuze. Helaas is daarna de tijd aangebroken om aan de terugreis te beginnen, maar niet zonder dat we een leuk pakket mee naar huis krijgen met daarin drie bieren: Tripel Lefort, Brasserie Lefort en uiteraard Omer Blond.


Zoe van Aken
Zoe van Aken 11 Februari 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken