Nieuw in het assortiment: Vinada!

VINADA maakt van alcoholvrij een coole en bewuste beleving. Het idee voor VINADA is geboren vanuit de wens om een goed alternatief te bieden. Een glas wijn voor iedereen. Een (gezonder) alternatief waar smaak, kwaliteit en beleving behouden blijven. Een alcoholvrije wijn die zichzelf niet positioneert als concurrent van de bestaande wijnmarkt, maar dient nadrukkelijk als aanvulling op het
bestaande assortiment.

Na veel research, een zoektocht naar de juiste partners en veel proeverijen met een kritisch testpanel werd de eerste wijn, een sparkling rosé, gerealiseerd. Wegens succes is na vijf maanden de sparkling gold aan het assortiment toegevoegd. Geen onnodig ingewikkelde terminologie, maar gewoon ‘lekker’. Als het alternatief er is - kun je een keuze maken. Een keuze die je volgens VINADA ’for whatever reason' maakt.

De wijnen van VINADA worden met zorg geproduceerd volgens de traditionele wijn bereidingsmethode. Vlak voor het bottelen worden deze gedealcoholiseerd door middel van vacuümextractie. Dit gebeurt bij een lage temperatuur waardoor de smaak optimaal behouden blijft.

1 op de 5 Nederlanders drinkt geen alcohol

De maatschappij wordt steeds bewuster als het gaat om gezondheid. Hiermee daalt onder andere de consumptie van
alcohol jaarlijks aanzienlijk. Wist u bijvoorbeeld dat 20% van de bevolking (boven de 20 jaar) geen alcohol drinkt?
Sommigen vrijwillig en anderen uit (medische) noodzaak (bron:CBS).
Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 Februari 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken