Bodegas Arrocal

Bodegas Arrocal
Bodegas Arrocal is gelegen in het stadje Gumiel de Mercado waar wijnbouw al eeuwenlang een traditie is. Gumiel de Mercado kenmerkt zich door een middeleeuws stadcentrum waar de voorouders van de eigenaren Rosa en Moisés ondergrondse kelders groeven om hun wijn op te slaan. In 1999 namen Rosa en Moisés de familiewijngaard over en begonnen een nieuw project waarbij ze met dezelfde zorg maar met nieuwe technologieën nieuwe wijnstokken plantten. Het resultaat van dit project: Bodegas Arrocal

Bodegas Arrocal, gelegen in Ribera del Duero, een belangrijk wijngebied in Castilla y Leon in noord Spanje. Ribera del Duero heeft haar goede reputatie te danken aan hoge kwaliteitswijnen gemaakt van de rode Tempranillo druif. De kwaliteit van de wijnen is het resultaat van de goede weersomstandigheden (droge en lange zomers, koude winters), welke een fundamentele rol spelen in het rijpingsproces van de druiven. Het wijnhuis bevindt zich op 830 meter hoogte.

Arrocal Passion
Deze wijn heeft een donker robijnrode kleur met paarse tonen. Intense aroma’s van pruimen, cassis en tabak. In de mond verschijnt een goede concentratie van frambozen en cassis. Een zijdeachtige en lange afdronk, met een perfecte balans tussen de kruidige tonen en zachte tannines.

Arrocal Roble
Deze wijn heeft een donker robijnrode kleur. Intense aroma’s van donker fruit (pruimen en blauwe bessen) met pittige tonen. Zijdezacht en verrassend puur in mond met smaken van bessen. Erg sappig met zachte tannines in de afdronk.

Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 Januari 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken