Salentein Sparkling Brut

Het is in Nederland niet weg te denken tijdens de jaarwisseling: oliebollen en een lekkere bubbel. Allebei heerlijk natuurlijk, maar dan eigenlijk wel los van elkaar.  Als we heel eerlijk zijn is de combinatie van beiden eigenlijk geen succes. Een verfijnde en complexe bubbel in combinatie met een vette hap, nee, dat kan toch beter? Gaan we de mousserende lekkernijen dan maar inruilen? Zeker niet! We hebben een beter idee!

Als mousserende lekkernij lichten we graag de Salentein Sparkling Brut uit. Helder van kleur met een mooie goud-roze gloed. Deze Salentein Sparkling Brut heeft aroma's van groene appel, citrus en toast. Fris en sappig dus, bovendien met een lekkere zachte bubbel! Afkomstig uit de wijngaarden van El Oasis Estate, in Alto Valle de Uco, 1100 meter boven zeeniveau in de hooggelegen Uco Valley regio. De wijngaarden profiteren van het zonnige weer overdag en de verkoeling uit de Andes in de nacht. Alto Valle de Uco is de beste wijnstreek in het grote Mendoza (Argentinië) gebied.

Salentein Sparkling Brut is heerlijk om zo te drinken of als aperitief voor aanvang van een diner. Daarbij komen we gelijk bij de oplossing voor de jaarwisseling: ruil de oliebollen in voor oesters! Deze zachte bubbel is heerlijk in combinatie met oesters of bijvoorbeeld sushi.
Wij zien het al voor ons: geen schaal met oliebollen, maar een schaal met oesters. In combinatie met de Salentein Sparkling Brut begint 2019 al heerlijk!

Bron: Verbunt


Zoe van Aken
Zoe van Aken 18 December 2018

Eerdere blogs van Zoe van Aken