Tongerlo ho ho ho!

Anderhalve maand geleden gingen de medewerkers van World of Drinks op bezoek bij Brouwerij Haacht te België. Uiteraard was dit een leerzaam en gezellig bezoek, maar we mochten er ook iets bijzonders voor de feestdagen ontdekken…

Naast Primus, Super 8, Mystic en velen andere mooie biermerken, wordt ook Tongerlo gebrouwen bij Brouwerij Haacht. Tongerlo is van oorsprong een abdijbier en sinds 1990 zet Brouwerij Haacht deze eeuwenoude traditie voort. Tongerlo heeft een mooie serie bestaande uit de volgende vier bieren: Tongerlo Lux, Tongerlo Prior, Tongerlo Nox en Tongerlo Christmas. Laatstgenoemde, zoals de naam al doet vermoeden, is uitermate geschikt voor de feestdagen.

Tongerlo Christmas is een speciaal brouwsel dat uitsluitend in de winterperiode beschikbaar is: u haalt er dus echt iets bijzonders én feestelijks mee in huis. Onder de opvallende, romige schuimkraag schuilt een amberkleurig bier met een kruidige en fruitige smaak, aangevuld met een complex aroma van nobele hop. De hergisting op fles zorgt voor een intensere smaak en aroma, maar ook een langere bewaartijd.

Tijdens het bezoek aan Brouwerij Haacht kregen de medewerkers van World of Drinks de gelegenheid dit kerstbier te proberen. Echter, voor het zover was kreeg men de serveerinstructies van de professional aldaar. Uiteraard delen we die instructies graag met u, zodat uw gasten maximaal kunnen genieten van Tongerlo Christmas.

Zorg voor een droog glas, zodat de schuimkraag van het bier beter hecht. Als je bier beter hecht. Als je het bier inschenkt, niet klokken, maar vloeiend inschenken. Schenk de fles niet leeg, houdt 3 cm over. Wals het laatste deel wat nog in de fles zit en schenk dit voorzichtig in het glas of apart in een borrelglas en drink het apart op. 

Verras uw gast met dit mooie winterse bier en ontvang nu tijdelijk 100 Tongerlo kaasjes gratis! Uit eigen ervaring kunnen wij u deze combinatie dan ook zeer aanbevelen.
‘Tongerlo Ho Ho Ho, merry christmas!’

Bron: Brouwerij Haacht


Zoe van Aken
Zoe van Aken 18 December 2018

Eerdere blogs van Zoe van Aken