Winterse bieren

Winterbier is een bier, dat voor de winter wordt gebrouwen. Een bovengistend bier met een moutige smaak en een relatief hoog alcoholpercentage. De alcohol geeft een warm gevoel, dat is dus ook een van de redenen dat het in de winter vaak wordt gedronken.

De kleur van het bier varieert meestal tussen amber en donker gekleurd, maar er zijn ook lichte varianten. In veel van deze bieren worden kruiden toegevoegd, zoals kaneel, honing, zoethout en kruidnagel.

St. Feuillien Cuvee De Noel
Dit bier heeft een volle schuimontwikkeling, de kraag is compact en stabiel. Gebrande gerst zorgt voor een bruinige tint. De kleur is diep robijnrood. De neus wordt verrast door een intense ontwikkeling van het aroma. De aromaten dragen ruimschoots bij tot dit aangename parfum. Het bier heeft een zeer ronde smaak, een zachtheid die voortvloeit uit een synergie tussen gebrande moutsoorten, een zorgvuldig op de voet gevolgde gisting en een lang verblijf in de koude kamer. De bittere ondertoon schraagt een harmonisch geheel van evenwichtige componenten.

Leffe Kerstbier
Volmondig, unieke balans tussen zoet en bitter, kruiden zijn aanwezig maar overheersen niet, de afdronk is fruitig droog en zindert lang na.

Tongerlo Christmas
Tongerlo Christmas is het kerstbier van de gelijknamige abdij. Onder de opvallende, romige schuimkraag schuilt een amberkleurig bier met een kruidige en fruitige smaak, aangevuld met een complex aroma van nobele hop.

Delirium Christmas
Een typisch Belgisch, amberkleurig kerstbier voor de donkere dagen. Complexe geur met tonen van peer, banaan, appel, zoethout en karamel. In de smaak domineert de alcoholzoetheid gecombineerd met tonen van zoethout en gedroogd fruit. De afdronk is mild, kruidig en verwarmend.

Nice Chouffe
Dankzij de combinatie van zachtheid en kracht, met kruidige toetsen van tijm en curaçao, verwarmt dit bruine bier tegelijkertijd het hart en de sfeer. Zelfs de strengste winters zijn zo altijd plezant.

Ijndejaars
Een winterse paradepaardje, ieder jaar een tikkeltje anders van smaak. Een schitterende, roodpaarse kleur met mooie geuren van kruidig fruit, sinaasappelschilletjes en diepgeroosterde mout die je neus binnen vliegen. De smaak is een kruidige balans tussen caramel, citrus en lichtbittere hop die je tijdens de donkere dagen weer een warm gevoel geeft. Zolang je ‘m koel en donker bewaart is de IJndejaars jaren houdbaar.

St. Bernardus Christmas
St.Bernardus Christmas Ale is een donker bier, met een volle moutig-fruitige smaak, gebrouwen met meer en andere hop en moutsoorten, en dus ook meer aroma's en smaken.
Het perfecte bier om op een koude winteravond van te genieten, alleen of in het gezelschap van enkele vrienden.

Bird Brewery Apres Kievit
Dit donkere, kruidige winterbier is perfect voor de koude winterdagen. Zet je favoriete muts op, knal de Aprés Ski hits uit de speakers en waan je volledig op de piste!
Met zijn bijzondere kuif, acrobatisch vermogen en onmiskenbare kermisgeluid zou de Kievit niet misstaan op elke willekeurige apres-ski party. Een pure gangmaker!

Dunekeun Winter
Dunekeun Winter is een donkere parel die lange winteravonden helpt verzachten. Dit zeer smaakvolle bier rijpt 6 maanden en krijgt zijn bijzondere karakter door een liefdevolle omhelzing van aromatisch hout en jeneverbes.

Gouden Carolus Christmas
Meer dan 35 jaar lang hebben we het kerstbier moeten missen, maar in 2002 werd de traditie in ere hersteld en brouwen we opnieuw de Gouden Carolus Christmas. Het bier typeert zich als een sterk, karaktervol donkerbruin bier. Dit bier wordt reeds in augustus gebrouwen en rust daarna enkele maanden om tot een optimaal smaakevenwicht te komen. Het toevoegen van 6 uitzonderlijke kruiden en het gebruik van 3 soorten hop maken van dit kerstbier een klasse apart, een bier van wereldniveau.

Palm Dobbel
In 1947 lanceerde meesterbrouwer Alfred Van Roy de Dobbel PALM als eindejaarsfeestbier om de 200ste verjaardag van de brouwerij te vieren. Hij bood het zonder meerprijs aan, als blijk van dank aan al zijn trouwe klanten. Het bier was zo succesvol dat hij er een jaarlijkse traditie van maakte.

Dobbel PALM is een amberbier van hoge gisting, met een nog meer uitgesproken mouten hopkarakter dan PALM. Dobbel PALM is met een alcoholvolume van 5,7 % het ideale degustatiebier voor de eindejaarsdagen.

Oesterstout
Deze robuuste Belgian stout brengt u dankzij een onbestemde vleug zilt een stuk dichter bij de kust. Onder een beigekleurige schuimkraag schuilt een krachtig bier, vol van smaak en rijk van geur. Zijn robuustheid wordt opgebouwd uit het zoete van fruit en karamel en het bittere van hop en geroosterde mout. Een gastronomisch vriendelijke stout die op zichzelf al een genot voor de mond is, maar tevens fantastisch combineert met bijv. (pure) chocolade. Oesterstout legt een pareltje achter op uw tong en smaakt lang en gelaagd na.

Texels Noorderwiend
Wanneer de koude wind schuurt over het eiland en suist door de tuien van de afgemeerde vissersboten in de haven: dan is het tijd voor Noorderwiend. Robuust en koperkleurig. Ongefilterd met een zachtbitter, fruitig karakter. We brouwen ons karaktervolle winterbier met diverse soorten gerst, geoogst op Texel zelf. Maar ook met gedroogde curaçaoschillen en een beetje tarwemout, dat dit hartverwarmende bier extra vol en romig maakt.

La Trappe Quadrupel
Bierbrouwerij de Koningshoeven doopte in 1991 onder de goedkeurende blik van de monniken haar geliefde La Trappe Quadrupel. Een goed bewaard recept werd werkelijkheid en het allereerste Quadrupelbier ter wereld zag het levenslicht. La Trappe Quadrupel is het zwaarste bier van La Trappe Trappist en tevens de naamgever van deze bierstijl. Een volle, verwarmende en intense smaak. Moutig met zoete tonen van dadel en karamel.

Gouden Carolus Whisky Infused
Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Dark werd verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky. Dit resulteert in een uniek bier: krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade. Een keizerlijk brouwsel om te koesteren.

Barbier Irish Stout
Stout is een biersoort wat wordt gekenmerkt door een donkerbruine tot zwarte kleur en een enigszins branderig bittere smaak heeft, door het gebruik van gebrande of geroosterde mout.
De Barbier Irish stout is zacht van smaak, heeft een alcoholpercentage van 4,5% en heeft een milde bittere afdronk. Hierdoor is het een toegankelijk bier voor iedereen. De brouwer daagt met dit bier iedereen uit die bij voorbaat uitspreekt geen stout-drinker te zijn.
Login met uw account om deze aanbieding te bestellen.

 

Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 December 2018

Eerdere blogs van Zoe van Aken