Chateau Sipian

Château Sipian

Château Sipian is sinds 1932 een Cru Bourgeois in de Médoc, hoewel het sinds 1839 wordt erkend als een ‘Bons Bourgeois’. In 1978 kocht Bernard Mehaye het land waarop het landgoed stond en herplantte alle wijnstokken. In 1990 nam zijn zoon, Frédéric, het landgoed over en breidde het wijngaardgebied uit tot 34 hectare.

De wijngaarden liggen op een grindheuvel die is beplant met 50% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot en 10% Petit Verdot met een gemiddelde wijnstokleeftijd van 25 jaar. De druiven worden gesorteerd en ondergaan een koude maceratie vóór fermentatie in de tank. De wijn ondergaat een rijping van 12 tot 18 maanden in nieuwe en gebruikte Franse eiken vaten.

Beide wijnen van Château Sipian behoren tot de Bas-Médoc, het meest noordelijk deel van de linkeroever. Daarmee behoren de wijnen tot de vollere, stevigere wijnstijlen van de Bordeaux. De wijnen van Château Sipian zijn wat boerser en steviger dan de verfijning in het iets zuidelijker gelegen Saint-Estèphe wijnen, maar dit is zeker een structuurvolle wijn die weet te imponeren.

Château Sipian Medoc
Elegante wijn met een paars-rode kleur. Fruitig in de neus. De houtlagering is mooi merkbaar in de neus maar ook zeker in de smaak.
Aroma's van vanille en geroosterde toast. Volle wijn met een langdurige afdronk!

Château Sipian Les Grandes Cedres
De wijn heeft in de neus tonen van rood fruit en zoethout. In de mond heeft de wijn een mooie structuur, klein pepertje, donker fruit gevolgd door een lange afdronk.

De Château Sipian wijnen zijn heerlijk in combinatie met herfstgerechten. 


Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 Oktober 2018

Eerdere blogs van Zoe van Aken