Excursie: Palm Brouwerij en Brouwerij Rodenbach

Dinsdag 2 oktober zijn Marco de Vrieze en Wilko de Neef op stap gegaan met een aantal horecaondernemers om kennis te maken met het verhaal en de mensen achter een aantal mooie producten waar we dagelijks mee werken. 

Vanmorgen om 8.00 uur stond de bus al gereed op onze groothandel. Terwijl onze chauffeurs de vrachtwagens laden maken wij ons op voor de reis naar Steenhuffel. De palm brouwerij is onze eerste bestemming. Tegen 10.00 uur zijn we er. We krijgen koffie en thee en beginnen de rondleiding met een film. Daarna gaan we naar de brouwzaal. Vervolgens naar de micro brouwerij de Hoorn die inpandig zit. Hier worden proefbrouwsels gemaakt en geëxperimenteerd met smaken. We krijgen uitleg over de historie van het Cornet bier en hoe dat dit bier via houten snippers zijn vanille toets krijgt.

Dan stappen we in de palm express die ons naar stoeterij diepensteyn brengt. Hier zien we de Belgische trekpaarden die ter promotie van het bier ingezet worden. We rijden terug naar de brouwerij waar we de bieren proeven. Tijd voor de lunch! We gaan naar restaurant het brouwershuis waar we een lekkere lunch geserveerd krijgen. Daarna weer de bus in. Tijd voor een middag dutje want het is een eindje rijden naar Roeselare waar we de Rodenbach brouwerij bezoeken. We gaan de oude mouttoren in, het oude brouwhuis en naar de foeder zalen. 294 eiken vaten staan hier waar het bier 2 jaar in rijpt. Dan volgt er een proeverij.


Tijd om weer richting Middelburg te gaan. We kunnen terugkijken op een leuke en leerzame dag in België!

Binnenkort vinden er nog een aantal excursies plaats, waar we u als horecaondernemer graag voor willen uitnodigen. Mocht u interesse hebben, neem dan contact met ons op. 


Marco de Vrieze
Marco de Vrieze 02 Oktober 2018

Eerdere blogs van Marco de Vrieze