Don Jacobo

Don Jacobo
Bodegas Corral is gelegen in het hart van het Rioja gebied, een paar minuten rijden van Logroño. Het was Saturnino Daroca die in 1898 besloot tot het aanplanten van de eerste wijngaarden in Sojuela, een klein dorp in de buurt van Navarrete. Door het huwelijk van zijn dochter met Martin Corral, werd de bodega voorzien van de familienaam Corral. Bodegas Corral is de enige bodega in La Rioja, gelegen langs de beroemde pelgrimsroute “Ruta Jacobea” naar Santiago de Compostela. Het is deze route waar het merk Don Jacobo zijn naam aan ontleent. De bodega bezit zo’n 40 hectare wijngaard in de Rioja Alta, de subregio van het Rioja gebied waar de beste wijnen vandaan komen. De opbrengst per hectare is vrij laag wat zorgt voor een hoge kwaliteit fruit. De wijnen worden gemaakt in de traditionele stijl met behulp van moderne vinificatietechnieken. Naast een aantal houtgelagerde rode Rioja’s (Crianza, Reserva en Gran Reserva) produceert de bodega ook een uitmuntende Blanco en Rosado.

Don Jacobo Bianco
Rioja, Spanje
Als je van Spaans houdt en de Viura-druif weet te waarderen dan heb je hier een fantastische witte Rioja te pakken. Helder, bleek groengeel van kleur, met frisse aroma's van appel, banaan, tropisch fruit, perzik. De aanzet is zacht, rond en fruitig, met frisse en romige tonen. Voorzien van vriendelijke zuren die het geheel levendig maken.

Don Jacobo Crianza
Rioja, Spanje
Kersenrode wijn, soepel en mooi in balans. Bezit aroma's van zwarte en rode bessen, pruimen en een vleugje hout. Prachtig in balans met zachte tannines, tonen van specerijen en vanille.

Don Jacobo Reserva
Rioja, Spanje
Intense volle robijnwijn. Elegant, complex en rijpe geur met aroma’s van specerijen en mineralen. Goed gebalanceerd met fijn fruitig karakter! De smaak is soepel en smakelijk, rond en warm.

Don Jacobo Gran Reserva
Rioja, Spanje
In de geur zwarte bessen, rode bessen en pruimen. In goede harmonie met de nuances van het lageren op eikenhouten vaten. De smaak is warm, levendig en zacht. Goed van structuur, mooi in balans met lichte minerale tonen.

Zoe van Aken
Zoe van Aken 05 September 2018

Eerdere blogs van Zoe van Aken