Epicuro

Epicuro

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.

Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit 'La Bella Italia'.

Epicuro wijnen worden op de markt gebracht door wijnhuis Femar Vini. De filosofie van Femar Vini houdt een voortdurende zoektocht in naar de beste kwaliteitswijnen uit het zuiden van Italië. Een regio die vroeger bekend stond om veel eenvoudige wijnen, maar tegenwoordig met een label zoals Epicuro heerlijke frisse en fruitige wijnen voortbrengt die perfect aansluiten bij de smaak van de moderne consument.

Epicuro Pinot Grigio

De Pinot Grigio heeft een strogele kleur met groene tinten. Een aangename zacht kruidige, witte wijn met aroma's van appel, perzik en ananas. Frisse smaken met veel mineralen.

Epicuro Primitivo Rosato

Epicuro Rosato is een fruitige rosé met aroma's van rood fruit, voornamelijk bessen, en smaken van framboos en aardbei.


Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 Augustus 2018

Eerdere blogs van Zoe van Aken