Mosselwijn: Riondo Soave

De wijngaarden van Collis-Riondo zijn verspreid over de grootste en belangrijkste wijn producerende gebieden van de regio Veneto in het noordoosten van Italiƫ. Deze wijngaarden liggen van Valpolicella, ten noorden van Verona, tot aan Soave en in de provincies Vicenza en Padova, waar Prosecco wordt verbouwd. Het is een indrukwekkend wijnbouwgebied met een oppervlakte van ongeveer 6.000 hectare. Van augustus tot en met oktober wordt er geoogst. De druiven worden dagelijks naar 6 verzamelcentra gebracht, daar worden ook de wijnen gemaakt. Elke wijnmakerij beschikt over de beste apparatuur en meer dan 2.000 wijntanks.

Collis-Riondo is een toonaangevende producent van Italiaanse druiven met meer dan 15% van de wijngaarden in Veneto. De belangrijkste druiven zijn: Garganega, Pinot Grigio, Chardonnay en Glera als witte druiven en: Corvina, Merlot en Cabernet Sauvignon als rode druiven. De wijnen worden gebotteld in Monteforte en over de hele wereld geleverd.

Riondo Soave is een strogele, elegante wijn met een mooie body, veel vers fruit en bloemig. De smaak bevat minerale tonen, tropisch fruit en een rijpe afdronk. De wijn is heerlijk als aperitief maar smaakt ook lekker bij visgerechten, sushi, vissoep en Aziatische gerechten.


Zoe van Aken
Zoe van Aken 02 Juli 2018

Eerdere blogs van Zoe van Aken