Franklin & Sons

Maak kennis met ambachtelijk bereide, exclusieve tonics en mixers van Franklin & Sons, die perfect bij de allerbeste ambachtelijke sterke drank passen. De eerste producten zagen in 1886 het levenslicht en werden verkocht vanuit de kleine confiserie van de familie in 171 High Street, Rickmansworth, London. Vanaf dat moment ging de bal rollen en begonnen de drie broers Franklin hun zelfgemaakte frisdranken met succes te verkopen. Vandaag, ruim honderd jaar later, vieren we dat succes met een assortiment drankjes die unieke ingrediënten combineren en zo garant staan voor de uitmuntende smaak van Franklin, zonder ooit afbreuk te doen aan de sterke drank waarmee ze het glas delen. Alle drankjes van Franklin & Sons bevatten alleen natuurlijke aroma’s, extracten en kleurstoffen. Er komen geen bewaarmiddelen of zoetstoffen aan te pas.

De gebroeders Franklin begonnen aan hun missie om Victoriaans Groot-Brittannië kennis te laten maken met nieuwe smaken. Daarvoor gebruikten ze de beste natuurlijke ingrediënten uit de hele wereld. Ze verwierven al snel faam als expert in authentieke, hoogwaardige bereidingen op basis van heerlijke, nauwgezet uitgekozen ingrediënten. Die geest wordt vandaag voortgezet met het nieuwe assortiment exclusieve tonics en mixers, die een droomhuwelijk aangaan met sterke drank.

Elke variant wordt bereid met het schitterende bronwater uit Staffordshire, dat de aroma’s van elke drank aanvult en zelfs de meest subtiele smaken naar boven haalt. De tonics van Franklin & Sons bevatten geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleurstoffen of zoetstoffen en zijn volledig glutenvrij.

Soft Drinks

Cloudy Apple & Yorkshire Rhubarb with Cinnamon
Het perfecte evenwicht tussen de zurige aroma’s van rabarber en subtiele kaneelaccenten, met de zoetheid van echt appelsap. Een unieke, verfijnde verfrissing!

British Dandelion handpicked & Burdock with Star Anise
Een klassieker met een twist, geïnspireerd door de traditionele fermentatie van paardenbloemen en kliswortel. De eerste explosie van fruitigheid mondt uit in een subtiel kruidige afdronk met anijstoetsen.

Brewed Ginger Beer with Malted Barley & a squeeze of Lemon
Dit klassieke Britse drankje combineert zoete, moutachtige eigenschappen prachtig met een pittige citrustoets, terwijl de warme gemberaccenten je begeleiden naar een vurige afdronk.

Wild Strawberry Scottish & Raspberry with cracked Black Pepper
De explosie van zomervruchten gaat langzaam over in een subtiele pepertoets, de perfecte aanvulling op de zoete bessen.

Sicilian Lemonade & English Elderflower with crushed Juniper
Opent met een golf van citrustoetsen, in balans gebracht met een zweem jeneverbes die subtiel en zachtjes wegebt in de verfrissende, bloemrijke accenten van vlierbloesem.

Valencian Orange & Pink Grapefruit with Lemongrass
Franklin & Sons Valencian Orange & Pink pompelmoes met citroengras gebruikt perfecte fruit combinaties om een volledig verfrissende smaak te creëren. De zoete, sappige smaak van het oranje mengsel, samen met de bitterheid van de pompelmoes is in balans met het citroengras om een zalige uitbarsting van smaak te creëren.

1886 Cola with West African Kola Nut and Green Coffee Bean
Franklin & Sons 1886 Cola combineert West-Afrikaanse kolanoot met een Colombiaanse koffieboon om een unieke cola smaak aan te kunnen bieden. De ingrediënten, beiden gevonden in het zuidelijk halfrond, zijn rijk aan smaak en kwaliteit. Het recept maakt gebruik van meer dan 10 verschillende kruiden en specerijen, geïnfundeerd met vanille, dat een zoete, maar donkere smaak produceert. De beste kolanoot werd gecombineerd met een groene boon, in plaats van de geroosterde, die wordt toegevoegd aan de geweldige cola smaak.

Tonics & Mixers

Natural Indian Tonic Water
Een subtiele mix van bruisend bronwater uit Staffordshire, natuurlijk extract van kinaschors uit Ecuador en de allerbeste Britse suiker.

Natural Light Tonic Water
Een caloriearme mix van bruisend bronwater, botanicals en een kleinere dosis suiker.

Sicilian Lemon Tonic
Een unieke mix van bruisend bronwater uit Staffordshire en zachtjes geperste citroenen.

Original Ginger Ale
Een geweldige mix van natuurlijke gemberaroma’s, extract van gemberwortel en bruisend bronwater.

Scottish Artesian Water
Een bijzonder bronwater zonder koolzuurgas uit de Schotse Highlands. Ideaal om de allerbeste alcohol tot zijn recht te laten komen.

Scottisch Soda Water
Een bijzonder koolzuurhoudend bronwater uit de Schotse Highlands. Lekker op zich of een perfect ingrediënt voor een heerlijke cocktail.

Original Lemonade
Een originele, heldere limonade gemaakt met koolzuurhoudend bronwater uit Staffordshire en sap van Zuid-Amerikaanse citroenen. Het resultaat: een pittige citrusmixer.


Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 Mei 2018

Eerdere blogs van Zoe van Aken