Grimbergen, het bier van de feniks!

Ontdek het bier van de feniks! 

Grimbergen, een authentiek en smakelijk abdijbier, vermaard om zijn unieke en mooie balans tussen kruidigheid en fruitigheid. 

Grimbergen brengt vandaag het allerhoogste niveau van bierbrouwkunst, gekenmerkt door een evenwichtige balans en verfijnde contrasten tussen fruitige en kruidige noten. Uitzonderlijk voor Grimbergen is vooral de gist die al bijna 9 eeuwen lang uit eigen kelders van de abdij worden gebruikt. 

Sinds 1128 werd de Abdij van Grimbergen tijdens oorlogen 3 keer door vuur verwoest en telkens terug opgebouwd door de Paters. De feniks staat symbool voor deze inspirerende erfenis en voor het 9 eeuwen oude brouwersvakmanschap van Grimbergen.

Het bierrecept van Grimbergen heeft de tand des tijds bijzonder goed doorstaan en zorgt voor een levendig bier met een onvergelijkbaar karakter. Met zijn authentieke, contrastrijke, unieke en complexe aroma's ontplooit het Bier van de Feniks verrassende smaken bij elke slok die je neemt.

 

Grimbergen Blond
Grimbergen Blond is een authentiek abdijbier van hoge gisting met een perfecte balans tussen zoet en bitter. Zijn intense, volronde smaak met subtiel kruidige toetsen zal alle bierliefhebbers aanspreken. (6,7% vol.)

Grimbergen Dubbel
Grimbergen Dubbel is een authentiek abdijbier van hoge gisting met een rijke, volle smaak. De subtiele zoete toetsen van gekarameliseerde mout zorgen voor een bijzonder aangename smaakervaring. (6,5% vol.)

Grimbergen Tripel
Grimbergen Tripel wordt gebrouwen met de beste ingrediënten en is hergist op fles. Dit rijke degustatiebier ontplooit een verfijnd smakenpallet met bloemige en kruidige noten dat alle fijnproevers zal aanspreken. (9,0% vol.)

Krijg tot en met 1 november 2020, 10% korting op Grimbergen (24x33cl)!

Zoe van Aken
Zoe van Aken 28 September 2020

Eerdere blogs van Zoe van Aken